Home » Rouwverwerking

Rouwverwerking

Al wie ons dierbaar zijn houden we het liefste om ons heen. We willen niemand missen. Wanneer een dierbare, een vriend of vriendin, een familielid, je eigen partner, een ouder of misschien een kind, overlijdt, doet ons dat natuurlijk veel verdriet. Er ontstaat een leegte, er is een groot gemis. Het is belangrijk dit verdriet te ondergaan en het stukje bij beetje te verwerken.

Hoe kan ik u hierbij helpen:

1. U kunt individueel of met uw partner/ gezin een creatief coachingstraject bij mij volgen.

Naast het gesprek maak ik hierbij gebruik van beeldende middelen en ( wanneer u wilt) bachbloesemremedies zoals beschreven bij Creatieve coaching.

2. U maakt samen met mij uw eigen herinneringsbeeld.

Het verschil met een creatief coachingstraject zit erin dat we nu echt naar een eindproduct toe werken. Een beeldje dat betekenis heeft, dat inhoudelijk goed in elkaar zit en er ook beeldend gezien goed uitziet. Meestal komt u hiervoor 3 - 5 x 2 uur naar het atelier.

3. U maakt samen met uw partner of met het hele gezin een herinneringsbeeld.

U heeft dan de mogelijkheid allemaal uw eigen beeld(je) te maken of juist samen aan een beeld te werken. Dit alles natuurlijk onder mijn begeleiding. Meestal komt u hiervoor 3 x 2 uur naar het atelier, maar dit is uiteraard aan te passen aan uw wensen en situatie.

 

Toelichting herinneringsbeeld:

Het maken van een herinneringsbeeld kan een grote rol spelen bij het verwerken van uw verdriet. Gevoelens en herinneringen worden hierbij omgezet in een beeld(je). Uit de leegte ontstaat iets nieuws, het gemis krijgt een vorm. Zo bezig zijn, werkt helend.

U maakt het beeldje samen met mij waarbij we samen tot een ontwerp komen en dit samen uitvoeren. Maar u kunt ook meer zelfstandig werken waarbij ik u enkel begeleid waar dat nodig is.

We werken met klei of speksteen. 

Indien u met klei werkt, wordt het beeld gebakken en indien gewenst ook geglazuurd. Het resultaat is prachtig om binnen een plaatsje te geven. Wanneer u een beeld (je) voor buiten wilt maken, kunt u bij mij het kleiontwerp maken. Dit kunt u later bij een gieter in brons of kunsthars laten gieten. Een adres hiervoor kan ik u geven.